Werken
aan je toekomst!

wie ben ik?

Ellen Exterkate

Toen ik een vijftiger was, moest ik opzoek naar een nieuwe baan en ik twijfelde daarbij enorm aan mijzelf. Na vele jaren met plezier gewerkt te hebben, verloor ik mijn baan en raakte daardoor volkomen mijn zelfvertrouwen kwijt. Ik had geen collega’s, structuur en invulling meer. Het werk dat ik jaren met plezier had gedaan, was er niet meer. De grond zakte onder mijn voeten vandaan. Ik ging enorm aan mijzelf twijfel en ik vroeg mijzelf voortdurend af: “Lag het aan mij? Had ik het kunnen zien aankomen? Wat heb ik niet goed gedaan? Wat had ik anders moeten doen?” Het onzekere gevoel uit de pubertijd was weer helemaal terug.

Als puber droomde ik over mijn eigen kapsalon totdat mijn decaan mij zei ‘DAT KUN JIJ NIET’. Deze mededeling heeft ervoor gezorgd dat ik jaren lang erg onzeker ben geweest. Ik werd van een vrolijke, ondernemende en enthousiaste meid een onzeker meisje. Ik heb lang gedacht dat ik niet goed genoeg was. Ik durfde er niet over te praten, schaamde mij ervoor en voelde mij erg eenzaam en alleen. Leren daar had ik niet veel mee, ik speelde liever buiten rondom de boerderij in het buitengebied van Bentelo, het mooiste dorpje in Twente, waar ik ben opgegroeid met mijn ouders, zus en broer, of hielp mijn vader mee op de boerderij, alles liever dan met de neus in de boeken.

Ondanks de onzekerheid en een mooie loopbaan moest ik op mijn vijftigste ineens weer solliciteren. Ik had de kappersschool met een positief resultaat afgerond en had direct werk in een kapsalon waar ik een heel mooi jaar heb gehad totdat ik noodgedwongen moest stoppen in verband met kapperseczeem. Ik was erg in mijzelf teleurgesteld en vond dit moeilijk te accepteren. Gelukkig kwam er snel iets anders op mijn pad, een kantoorbaan. Niet mijn droombaan, maar ik had in ieder geval werk en een inkomen. Als 20 jarige had ik een fulltime baan, speelde handbal en trainde daarvoor twee keer per week. De andere twee doordeweekse avonden volgde ik de middenstandsopleiding, mocht ik later alsnog mijn eigen kapsalon willen dan had ik daarvoor het gewenste papiertje. Ik heb daarna bij verschillende bedrijven, in verschillende functies, gewerkt en naast mijn werk heb ik altijd trainingen en cursussen gevolgd en op mijn 40e nog enkele HBO-studies afgerond.

Ik heb dus best wat gepresteerd. Toch was daar weer die stomme onzekerheid! Hoe kwam ik nou weer aan een baan en dan het liefst eentje die bij mij past. Ik ben tenslotte geen vijftig geworden om alle kennis en ervaring overboord te gooien of ze in te zetten op een werkplek waar ik niet tot mijn recht zou komen. 

Hoe is het nu

Ik ben er achter gekomen dat ik wilde gaan coachen en zo mijn opgedane kennis en ervaring wilde gaan inzetten voor met name vrouwen die ook op zo’n kruispunt in hun leven staan en niet genoeg zelfvertrouwen voelen om hun eigen richting te kiezen. Via de loopbaancoach opleiding coach ik nu en ben ik super blij dat dit nu de vorm is die mijn loopbaan heeft gekregen. 

Om mijzelf terug te vinden heb ik na de opleiding tot Loopbaan en Talent Coaching de opleiding tot Effortless (persoonlijk) Coaching gevolgd. In 2020 heb ik mijn eigen coachpraktijk gestart en begeleid ik nu veelal vrouwen, zodat ook zij steviger in hun schoenen staan en hun eigenwaarde terugvinden.

Wat is er veranderd

Ik ben door mijn levenslessen en werkervaringen als mens enorm gegroeid. Ik durf mij kwetsbaar op te stellen en te zijn wie ik ben. Ik sta veel steviger in mijn schoenen en ken mijzelf ook veel beter. ‘Ik was de bloem in knop en ben nu de bloem in bloei.’

 

Wat is er nu anders

Ik ben zo dankbaar en blij dat ik de tijd heb genomen en de energie heb gekregen voor mijn zoektocht. Als ik het niet zo zorgvuldig had aangepakt had ik het zoekende gevoel gehouden en was ik de onzekere en twijfelende Ellen gebleven.

Ik voel mij sterk en heb alle vertrouwen in mijzelf en de toekomst. Ik heb de mooiste baan die er is waardoor werken niet als werken voelt. Ik heb mijn eigenwaarde teruggevonden en veel meer (zelf)vertrouwen gekregen. Ik zit in de flow, zie kansen, heb energie, onderneem dingen, voel me vrij en blij en dat gun ik ook jou!

Wat je ook van mij moet weten

Ik heb de Twentse nuchterheid, houd van simpel en praktisch, ben impulsief, maak fouten, praat graag en veel met mijn handen. Ik heb de mentaliteit van niet lullen maar poetsen, afspraak is afspraak en als ik denk dat het nodig is dan ben ik erg direct en recht door zee.

Mijn visie

Ik geloof dat je veel meer wijsheid bezit dan dat je je bewust bent maar dat dit nog opgeslagen zit in je onbewuste brein. Als jij je verlangens, pijnen, patronen en wensen kent kun je stappen zetten in je persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Ik ben er van overtuigd dat als jij je hiervan bewust bent je makkelijker keuzes maakt en meer zelfvertrouwen ervaart. Met mijn kennis en ervaring creëer ik meer bewust zijn in wie je bent, wat je wilt, kunt en het liefst doet. Kom in actie en wordt ook een blijer en gelukkiger mens, werk aan je toekomst!

Als je me zou kennen dan zou je weten dat

  • Ik mijn niet zomaar gewonnen geef. Toen mijn decaan zei dat ik geen kapster kon worden, heb ik alles op alles gezet en mijn diploma behaald;
  • De bedrijfsnaam No-Nonsense gekozen is, omdat ik een praktisch mens ben en het wiel niet opnieuw uit ga vinden als dat niet nodig is;
  • Ik vertrouw op mijn intuïtie. Ik luister veel naar mijn gevoel tijdens coachgesprekken, omdat ik ervan overtuigd ben dat je gevoel niet liegt;
  • Ik geloof in de wet van de aantrekkingskracht, alles wat je aandacht geeft groeit;
  • Ik heel graag een eigen camper wil voor MY time;
Ellen Exterkate

Boekweitstraat 8
7497 NV Bentelo
06 - 12 06 43 48
info@loopbaancoachingnononsense.nl